8.8.10

Metsä palaa rajan takana



Nautintojen kesä on jatkunut Joensuussa SUPER-, ENNÄTYS-, SEKSI-, ja ties minkälaisin adjektiivein sävystetyin heltein. Kesän kuumin suomalainen piste osui Joensuun lentokentän seudulle, jolla itse olin noin tunnin myöhässä maastolenkkiä ajamassa. Maikkarin toimitus luonnollisesti retosteli uutisen eetteriin jo hieman aiemmin iltapäivällä. Juuri silloin kun makoilimme vielä Linnunlahden uimarannalla kesäisiä juomia juomassa. "Äiti, oon telkkariuutisissa!" Juomassa lonkeroa. Hihi hii, kädet ilmaan!



Koska voittajafiilis oli niin hyvä Kainuussa, kävin poimimassa myös Pielisrasteilta mansikkamehut, pari kiloa pullaa ja leipää sekä reilun kilon verran muikkuja. Olivat muuten hyviä herkkuja ne. Äsken popsin valkosipulimuikkuja, jotta illan kisastudioseuralaisilla olisi mahdollisimman mukavat oltavat, muutenkin niin painostamattomassa hellesäässä. Eilen, kun ajeltiin Lapista, oli mittarissa puolenyön aikaan 23C. Ei tällaista ole!? Tai no nyt on. Jatkukoon tämä keli vaikka alkuun sata vuotta!

Tunturisuunnistus jäi haaveeksi, sillä tulin kipeäksi. Kuten parinikin. Molemminpuolinen harmitus siis. Kostoa vannoen suuntaamme vuoden päästä Pallakselle. Häkkisjanne kerkisi jo Nurmeksessa hehkuttamaan kyseisen tunturisuunnistuskilpailun parhaaksi ikinä. Vaikkakin vuoden ratamestaripalkinto olisi jo viime vuonna pitänyt jakaa tunturin ratamestariparille, ainakin miesten omien puheiden mukaan. Ja eiväthän herrat täysin väärässä ole, kun ratoja hieman katselee.

Reissu oli silti hyvyyt.

1 kommentti:

  1. Onhan se hyvyys kuva ja kaikki... kesä jepua postausta kulmilla! oz

    VastaaPoista