17.2.12

Muinoinen

Lueskelin tässä erään kestävyysjuoksijan haastattelua mahdolliseen Kreikan kilpailumatkaan liittyen. Tässä siitä sananen.

 ...Esitimme asian Muinoselle puhelimessa, ja oli hänen vastauksensa seuraava:

 - Mikäpäs siinä, lähdetään vaan sinne Kreikan maalle! Olen lukenut siitä historiallisesta maratonjuoksusta niin paljon jo koulussa, että mielelläni koettaisin minäkin, miltä tuon matkan polkeminen itse paikalla tuntuu ja onko siinä henki vaarassa, niinkuin sillä alkuperäisellä ensimmäisellä maratoonarilla! Hauska ja mielenkiintoinen reisu, siitä tulisi vielä senkin vuoksi, että Kreikassa on niitä Isä-Järvisen kehumia historiallisia muistoja niin paljon. Olisipa se hauskaa ja mukavaa niitäkin siinä ohella katsella.

 - Kunnostani tulen ensi vuonna pitämään kinni kuin sika leivästä, kuten sanotaan. Jo tammikuun loppupuolella aloitan kävelyharjoitteluni, joitten lomassa talven aikana hiljalleen hiihtelen sunnuntaihiihtäjän malliin. Hiihtokilpailuihin en osallistu, sillä mielestäni riittää, kun mies kesän mittaan pistelee joitakin täysmaratooneja - talvi tarvitaan lepoa ja voimien keruuta varten. Sitäpaitsi maratoonarin marssilenkit ovat kyllä sellaisi, ettei niiden lomassa kilpahiihto suinkaan maisuisikaan! Näin vuoroin lenkkeillen, vuoroin hyviksi ja virkistykseksi hiihtäen päästään kevääseen, jolloin tosi harjoittelu vasta alkaa. Urheilu, 23.11.1938.

Eilen 32 km maastopyörällä osin aika pehmeitä uria. On se hienoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti