18.4.13

On siis kevät

Paljon on lumia sulanut sitten koirankakkakeskustelun alun.

 Paleo-ruokavaliota syöville tiedoksi, että kyseisellä ruokavaliolla ei kyllä ole mitään tekemistä kivikauden ruokavalion kanssa. Nykyiset kaupoissa myytävät kasvilajit on ihan yhtä paljon muunneltuja kuin vaikka ne hirvittävät satatonniset lypsylehmät. Ei mennä yksityiskohtiin, mutta täällä voi mennä: http://tedxtalks.ted.com/video/Debunking-the-Paleo-Diet-Christ

 Urheilumuseolla kannattaa vierailla. Siellä on tehty sportista arttia. Hart sporttii here.

 Vilkas suunnistuskesä alkaa ihan just koirankakkoja väistellen Espoossa. Mulla on tuossa pöydällä 300 treenikarttaa varattuna viikonlopulle. Kaikki kortteleihin. Metsään sitten heti kohta myöhemmin, sillä kyllä nopeus pitää löytää heti, sitkeys tarttuu sitten myöhemmin, jos tarttuu.

 Viikonloppuna pari tärppiä jäi mieleen Vuorimaan puheista Vierumäellä.
 1) Kannattaa vetää ns. spurtit (ruskot yms) riittävän pitkänä, jotta jaloille tulee tarpeeksi toistoja. Ei vain kiihdytystä ja loppurullausta vaan myös se nopean juoksun ylläpitovaihe, mikä on tärkein. Eli yksi lyhtypylväiden väli ei riitä. Semmoinen 20 sek on jo ihan ok. (Paitsi jos halutaan kehittää absoluuttista nopeutta niin tehon pitää olla käytännössä parin prosentin sisällä maksimista.) Tähän voi offtopiccina mainita Allyson Felixin nopeustreenit jotka loppuu heti, jos vetovauhti tippuu maksimista.
 2) Lyhyiden vetojen (200-300m) palautus kannattaa olla lyhyt 30-40 sek. Ja sitten reilun pitkä sarjapalautus. Johtuen lähinnä KTP-varastojen täydentymistavasta.
 3) Energiantuotannon kannalta ei kannata syödä/juoda sokeria (geelejä, urheilujuomaa) juuri ennen pitkää kisaa, jotta saadaan käytettyä enemmän rasvoja ja näin pidennettyä hiilarivarastojen kestoa. Ja se olisi aika hyvä juttu sitten tunnin jälkeen, kun alkavat olla vähentymässä merkittävästi.
 4) Kaikki on kuitenkin yksilöllistä ja testattava itsellä.

 Ja miksi virkamiehet ja -naiset käyttävät sivistyssanoja, joiden merkitystä eivät ymmärrä ja olisi hyviä suomalaisiakin sanoja. Eksplisiittinen strategia proaktiivisesti siihen sitten niin stn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti