26.8.11

Maailma pyörii, pyöri sinäkin

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF valitsi jatkamaan johdossaan Diackin 78 v. Mikä se eläkeikä olikaan? Samaranch jätti vastaavan KOK:n pestin vasta 81-vuotiaana.

Ei sillä, että vanhat herrat eivät osaisi puhetta johtaa. Mutta sillä, että kuinka monen muun organisaation johdossa on vastaavan ikäluokan ihmisiä? Ja mistähän syystä. On eri asia kuulua arkistoon kuin johtaa sitä. Hyllyyn vaan ja nuorta verta keulaan.

------

Varma MM-kisojen merkki on valintaspekulaatiot. Keihäässä mentiin oikein valituslautakuntaan asti. "Mutku mutku miää heitin aiemmin kesällä vähän paremmin kuin tuo nousukuntoinen kaveri! Antakaa miunkii leikkiä!" Toivottavasti Ruuskanen tempaisee finaaliin ja siellä ronssin kylkeen 85,5 metrisellä, tosin eihän se vaadi kuin kolmen metrin tulosparannusta tämän vuoden osalta. Jos ei heitä, niin hohhoijjaa. Ruuskanen on tämän vuoden maailman keihästilastossa kunniakkaasti sijalla 27. 82.29 metrin heitollaan Lapinlahden kisoissa 24.7 . Edellä ovat Suomesta esimerkiksi Lassi Etelätalo 84.41 metriä, Sampo Lehtola 83.77 vajaan pari viikkoa sitten ja Teemu Wirkkala 82.39. Jälkimmäiset kolme eivät heitä Daegussa. Mutta Antti heittää. Tämä tietysti parantaa Antin saumoja, kun kovempia heittäjiä on raivattu edeltä pois. Sija on siis lähtökohtaisesti 24, jos kaikki loput heittävät.

Tähän voi vain todeta, että miksi sinne lähtee TURISTI mukaan? Ai niin..sekin on rikkonu jonkun rajan.

Suomen Olympiakomitealla oli selkeä tavoite ennen muinoin. Olympiakisoihin lähetettiin vain urheilijoita, joilla oli selkeä odotus sijoittua 12 parhaan joukkoon. Esimerkiksi eräissä talvikisoissa 1970-luvulla 80 % joukkueesta pystyi tähän. Kesäkisoissa samalta vuodelta vastaava prosentti oli hiukan yli 40. Eli epäonnistujiakin mukaan mahtui. Mutta turistireissut pyrittiin ihan oikeasti minimoimaan.

Olisi ollut erittäin suotavaa lähettää eräs kansainvälisen tulosrajan rikkonut naismaratoonari, jolla olisi nykykunnossaan ollut ihan yhtä paljon asiaa kisoihin kuin kolmannella keihäsmiehellä. Kestävyysjuoksussa, kun sattuu olemaan niin, että kaikki parhaat eivät pääse mukaan ja suhteellinen sijoitus paranee aika roimasti. Keihäänheiton naurettavan kapean tulostason takia paikalla ovat lähes kaikki parhaat, jolloin tuloksellisesti turistien sijoitus maailmanlistaan verrattuna ei nouse juuri yhtään. Paitsi tuurilla. Kumpi olisi hienompaa - naismaratoonari sijalla 25-30 vai keihäänheittäjä 10-20? Oikeastaan...aivan naurettavan sama.

-------------

Mitäs vielä. Niin. Ranskassa oli suunnistuksen MM-kisat. Vaihdoin kirjeitä Suomen suuntaan suunnistus.netin puolelle. Perin kuivia nuivia niistä osin tuli, mutta sattui joukkoon yksi hauska haastattelu. Tai kaksi. Jopa enemmän. Marian Cotirta oli todella hauska mies Romaniasta, Pekka Nikulainen taas tuolta Suomen Tukholman suunnalta ja Pasi Ikonen Päijänteen pohjoiskärjestä. Mielenkiintoista muuten, että talvella tuli valittua juuri Pasi Suunnistusnetin ennakkohaastatteluun. Olisihan siihen voinut ottaa vaikka kenet.---

Miksi yläkerrassa hakataan jotain rumpua tähän aikaan!??!

----

WOC ohjelmat 2014-2015 vuosille päätetään vasta ensi vuonna. 4-5 mitalikilpailua.

"Council is firm in its opinion that
there must be renewal, so if events are
to be taken out we will opt for dropping
one or more of the existing events”, Åke
Jacobson comments."

Mikä tippuu?? Ei hyvä.

Miksei matkoja lukita vaikka 15 vuodeksi, jotta voitaisiin keskittyä televisioinnin kehittämiseen jo olemassa olevien matkojen ehdoilla? Ei siitä mitään tule, että tehdään uusi formaatti, sitten kokeillaan sopiiko televisiointi siihen, tarttuvatko mainostajat koukkuun ja hetkeä myöhemmin hylätään se jälleen.

Pitkästä matkasta on mahdollista tehdä loistava televisioitava tapahtuma. Palkatkaa miut, tulen ohjaajaksi ja hoidan homman kotiin niin, että televisiokuvassa NÄKYY esimerkiksi jatkuvasti, mistä tv-rastista on kyse. Vaikka sitten laittamalla isot pahvitaulut rastipaikan taakse, kuten hiihdossa väliaikapisteillä.. Eikä sen tiedon upottaminen automaattiseksi kuvaan liitettäväksikään luulisi vaativan suuria insinööritaitoja. Ehkä diplomin. Ai ette palkkaa vai?

GPS-kuvaa lisää kehiin, se selittää mitä metsässä tapahtuu paljon paremmin kuin epämääräinen leimauskuva. Vaikka välillä puolikasta ruutua. GPS:llä rastin lähestyminen vähintään 20-30 sekunnin ajan hieman nopeutettuna ja sitten kamerakuvaan kun ilmestyy rastille. Vaikea tietysti toteuttaa livelähetyksessä, kun gps tulee hieman viivellä. Kommentaattoriksi joku innostava ja nuorempi kaikki tunteva aktiivisuunnistaja. Sellainen joka vaikuttaa aidon kiinnostuneelta ja asiantuntevalta.

Seuraavana e-games.

Kuka on muuten varastanu Olympiakomitean toimintakertomuksen vuodelta 1975? Perketi, mie tartten sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti