9.1.11

Maailma tarvitsee takatukkia

Maailma tarvitsee kiroilevia siilejä!


Piparit oli herkkui.

Maailma tarvitsee myös Yhdysvaltain halkijuoksuja. Ja vaikka mitä mursuja. Vaikka Viiksi-Vallunkin!

"Joululoma", talviloma or whatever you want, meni jälleen monenlaisissa touhuissa. Tällä kertaa Himoksen rinteillä ei tullut murrettua kantapäätä, mutta toinen laudan alasiteistä murtui. Rahallinen tappio ehkä 3 eur, joten ei paha, edes rockorkesteri.

Uusi vuosi voisi hyvin olla Juhannuksena. Silloin olisi mukavampi lämmittää paljua (no ei sitä tarvi silloin edes lämmittää, viileä vesi on just hyvä!), silloin ei tarvisi seistä missään Himos Areenan känniääliöjonoissa, joissa haisee aivan Ilosaaren jälkeiselle Tiedepuiston lähialueen kuolemalle. Silloin voisi silti istua Salty Dogsin baaritiskillä, vaikka tiskin takana, muttei sentään päällä.

Tuol kaik ol känäs:


Siihen pikkukaraoket, leffat, vaikka minkämoiset ruoat (määrää laadulla), hiihtotouhut (mukavaa jopa!), kulttuuria urheilukatsomoissa ja kirjallisuuden parissa ja vaikka missä. Tein ruotsin abitreenejä, kevyellä avustuksella, vaikka ruotsin lukemisesta on vain reilu kuutisen vuotta aikaa. Luin toki noita aiemmin mainittuja. Ja luin fourhourworkweekin ja the 4-hour bodyn ohimennen. Melkonen kokoelma niin huippujuttui kuin bullshittiäkin. Näin on tietysti kaikkialla. Tässäkin yllä ja alla, enemmän tietysti jälkimmäistä. Mutta kuuluu sitä kummempiakin.

Ja tähän viikon quote.
Doping on kirosana urheilussa, joka kiinnostaa ja pitää sisällään ihmeellistä, järjellä ymmärtämätöntä viehätystä. Dopingista puhuminen ja kirjoittaminen ei ole saavuttanut sitä inhimillisen elämän kannalta oikeaa lähestymistapaa - varsinkaan julkisuudessa. Isot otsikot eivät tarjoa todellisia vastauksia - asia ei ole helppo. Kuinka moni ymmärtää, miksi ihminen ottaa ensimmäisen savukkeen, ensimmäisen alkoholikulauksen tai ensimmäisen huumepiikin.
----
Jos olet todellinen huippu-urheilija, teet omat ratkaisusi. Älä anna periksi, vaan ole itsesi kanssa tasapainossa ratkaisuja tehdessäsi. On valtavan hienoa menestyä, jos todella tiedät olevasi niin hyvä kuin olet.

Pekka Vähäsöyrinki 1990.

Hei hei vain, huusit ain.

Otetaan nyt sit toinenkiii, sillä eihän ongelma itseasiassa ole doping. Mikä on luonnollista nykyaikana?

Heikel (joo kyllä sinun pitää tietää kuka Heikel..) joskus vuosisadan vaihteessa. Ei viime vaan 1800-1900:
Fyysisestä kuntoisuudesta kilpailu, eli mekaanisesta tuloksesta kiistely tiesi taantumaa koneen tasolle, ennätysurheiluun. Suorituskykyä manipuloidaan harjoittelulla ja muuten.

Käännän Suomeksi:
"Urheilun dopingvalvonnalla on kaksi perustetta: eettinen ja terveydellinen. Kukaan urheilija ei saa saada keinotekoista etua kilpailijoihinsa nähden. Dopingaineet voivat myös aiheuttaa terveydellisiä haittoja, mikä on niiden kieltämisen toinen syy.

Dopingvalvonnan tarkoitus on estää terveydelle vaarallisten sekä suorituskykyä parantavien aineiden tai menetelmien käyttö. Se turvaa urheilijoiden oikeuden reiluun ja puhtaaseen kilpailuun ja puolustaa urheilun oikeudenmukaisuutta. Dopingvalvonnassa kunnioitetaan niin urheilun kuin lääketieteen etiikkaa." adt2011.

Eettisin syin perustellenhan pitäisi kaikki kilpaileminen kieltää kokonaan! Terveydellisin syin on aivan oikein kieltää lääkeaineiden väärinkäyttöä. Mutta entä sitten ravintoaineiden väärinkäyttö tai varsinkin oikeinkäyttö?! Saati harjoittelu!? Välineet?! Kilpailu ei yksinkertaisesti ole reilua. Siihen sitten amatööriyden ihannointi ja Coubertin selkään. Urheilu on kieroutunutta. Ja tulee aina olemaan. Ei ihme, että langanlaihat luukuttajat Afrikan mantereella vievät maratonilla aika 100-0. Toistaiseksi.

ps. Syökää kan.....elia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti