16.3.09

Barbaraa ja tossua Tossalil


Ei multa tuu nyt oikein mitään.

Maastoaskel

Kovempivauhtisen harjoitusten ohella suoritimme myös joitain pidempiä taipaleita. Kuvankauniilla rantakarttayhdistelmällä taputeltiin valmiiksi esimerkiksi 100 rastia / 15km harjoitus. Keskimääräistä kansallista tasoa vaativaa keskittymistä oli havaittavissa rastilta toiselle, mutta kyllähän se radan suurin virhe piti tuupata numerolle 92 eukalyptusmetsikön sisällä. Et vain ossaa. PRKL.

Tuo yhden virheen tekeminen ei kuitenkaan liikaa ressiä tuottanut. Sen varmisti ravitsemusterapeuttien suosittelema säännöllinen ruokailurytmi. Ilta-ateriaan kuului niin flavonoidit, suolot kuin hiilaritkin. Unohtamatta paikallisia appelsiineja, jotka olivat suorastaan ilmaisia, kun itse ne rohkeasti poimimme. Koska proteiinin tarve harjoittelumäärän lisääntyessä suurenee varsin reilusti, maistelimme paikallisia juustojakin. Pahvin ohella makuina olivat niin home kuin merivesi. Delicious.

Moovssit kunnossa

Käytiin tietty saunomassakin, kun kerran Suomesta asti ollaan reissussa. Paikallisen saunan kiuas oli mitoitettu hieman alakanttiin, sillä Suomessa vastaava olisi käytössä noin kahden neliön kopissa, kun tuolla tilaa oli ehkä kolminkertaisesti. Heitimme sitten enemmän löylyä kehiin, ja yleensä paikalliset saivat tarpeeksi tummuutta roppaansa. Eräs kaveri teki kuitenkin vastaiskun jonkunlaisella mentholtippapullolla. Ainakin hengitys oli raikas seuraavat pari päivää.

Ohjeistus saunankäytölle herätti melko hyvin. Ihan varuiks saunan puolelle oli vielä asennettu tiimalasi, jolla sai mitattua vajaan 15 minuutin keikan itselleen, ettei vain tulisi yliannostusta. Hyvä niin.

Suolaust
Leppoisa päivien kulutus tuotti myös paikoitellen harmaita hiuksia. Toisille hiekka oli liikaa, toisille aurinko, toisille kaksi kaljaa ja joillekin kaikki nämä yhdessä.

Ei sun tietenkään pakko oo lähtee, jos oot niin hapoil.

Varmaakin varmempi motivointikeino toimi yllättävän hyvin ja aika vähän jäi kilometrejä kuluttamatta. Suolan määrä ympäristössä oli riittävä, vaikka moni ois luullut tuon olevan lunta.

Turhan innokas kissojen kanssa pelaaminen oli varmasti järkevää ja muistorikasta. Miksei toisaalta olisi ollut? Kantapään kautta opittu suunnistustekniikka palkitsi myös isosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti