4.6.10

Taimien sielunelämää on

Alkuviikon rojekti oli nimeltään 9000 kuusentaimea Jämsänniemelle. Ihan siihen Jukolan harjoitusmaaston kupeeseen. Taimia maahan laittamaan lähdimme Leiskan kanssa avoimesti tilittävän ex-urheilijan esimerkkiä seuraten. Ihan tarpeeseen tuli keikan alle pidetyt kotibileet, joissa syötiin isosti ja käytiin vielä päälle nightin lihatiskillä.

Ex-urheilijakin oli mukana. Virallinen Nautintojen kesä 2010 kuva.


Kotibileiden jälkeen lähdin kovaa kyytiä länteen. Tosin meni se lähtö ihan iltapäivään asti. Ja iltamistossa käytiin jo Lieksan kanssa ottamassa Partalan huikea kulttuurimaasto haltuun. Aamulla sitten seitsemältä herätys, maastoon ja pottiputki sauhuamaan. Sauhuamisen jälkeen illalla kova suunnistus Jämsän kuntorastiviikolla.

Ja tätä jatkui neljä päivää. Suunnistukset menivät mm. näin ja näin Kaupanpäällisiks ensimmäisen näinin reitti

Se siitä, hyviä keuhkorakkuloita kiusaavia harjoituksia nuo tuollaiset, kun alla on kuutisen tuntia taimijumppaa helteisellä avohakkuulla. Kulkukin on ollut kuin taivahan kaunis Vuorisjärven Vororotin seutu, jolla tänään viimeisteltiin 6 suunnistuspäivän putki. Spekulaatiota aukoilla oli mm. aiheesta, että mitenkä paljon pientä taimea korpeaa joutua lähes varmaan kuolemaan suomättääseen, kun näkee, että edellinen taimi pääsi priimaan multakasaan kaksi metriä ylemmäs rinteeseen. Kyllähän se varmaan pattiin ottaa, kun toisesta tulee 60 vuoden päästä arvokasta tukkitavaraa ja itse kituu suossa pari vuotta kunnes hirvi napsaisee suupalana latvan pois. Kuusikin kuulemma kelpaa nykyään hirvelle. Hirveää.

Kuninkaallisten häiden takia ruotsalaisille hevosille (siis kuninkaan sellaisille) vaihdetaan hopeiset kengät. Ja sitten ihmetellään miksi valtion kassa menee miinukselle.

Tässä sitten sitä kesäisen elämänajan parhautta:

Kansallismaisema. Virallinen Nautintojen kesä 2010 kuva.


Kahvitauko. Työpäivien aikana pidimme aina tasan yhden tauon. Työ loppuu tekemällä. Virallinen Nautintojen kesä 2010 kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti