22.2.10

Talollinen talentteja

- On turha lähteä keksimään tekosyitä, mutta meidän on löydettävä energiataso, liike ja sisu.

Näillä sanoilla kommentoi varakapteeni Kimmo Timonen lampaiden kauhistuttavaa esitystä täysin merkityksettömässä pelissä Ruotsia vastaan. Lähtökohtaisesti esityksellä ei siis ollut mitään väliä, joten eikö ollut peräti suurta oveluutta antaa ruotsalaisten polkea itseään väsyksiin suomalaisten liukuessa rauhallisesti aina pari askelta perässä. Kukkonen varsinkin ymmärsi hienosti energiansäästelyn maatessaan mm. jäässä.

Nyt kuitenkin on kaivettava nuo kolme prinsiippiä jostain, lähdetään energiatasosta. Siihenhän on viitattu jo aiemmin, että kehon energianlähteinä toimivat kiukku ja alkoholi. Näiden tasonsäätely on tietysti hankalaa, mutta uskon pelimiesten olevan varsin kokeneita tuossa jälkimmäisen energianlähteen käyttämisessä. Kiukkua saadaan aikaan esimerkiksi ottamalla lämmöt pois majoitushotellista, jäädyttämällä vaihtoaition mehupullot ja vaikka tylsyttämällä luistimenteriä. Toki viimeinen keino on vähän kyseenalainen, sillä kaarrokset olisi hyvä pitää terävinä. Aamullahan nähtiin varsin hyvin, mitä ovat loivat ja hitaat kaartelut.

Liikettä luodaan ihan vain sillä, että lennätetään herra Владимир Владимирович Юрзинов Vladimir Jurzinov Jalosen ja Dufvan väliin seisomaan. TPS:n legendaarisen käskyttäjän rooli olisi seuraava. "Jursi hei, sun tehtävä on huutaa koko pelin ajan JALAT JALAT JALAT." Se toimi Turussa hillittömän hyvin vuosina 1993-1997, miksei siis Vancouverissakin. Onhan tuolla kentälläkin vielä muutamia pelaajia, joita herra on käskyttänyt. Ai että tulisi mm. Lehtiseen ja Koivuun liikettä. Keep it simple stupid.

Ja mitenkäs sitten se sisu?

Se löytyy tuosta Mt. Bentleyn ja Mt. Andersonin välistä. Huippu on epävirallisesti nimetty Mt. Sisuksi. Puolestani jääkiekkomaajoukkue voitaisiin lähettää tarkastelemaan tuonne mitä se sisu oikein on. Lisäksi mukaan voidaan liittää muut Suomen olympiajoukkueen lampaat, eli käytännössä koko lössi. Mieluummin tietysti ei, sillä ei Etelämannerta tarvitse kuormittaa tuollaisella jätemäärällä. Ja oikea syy on se, että pingviinit ei taida olla ihmiselle vaarallisia, toisin kuin jääkarhut, sille päälle sattuessaan. Lähetetään siis koko talenttiryhmä pohjoiseen syötäväksi. Sillä päästään niistä ja eipä tarvitse Olympiakomitean maksaa pääosan kotiinlentokuluja.

Aihetta sivuten:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti