23.3.11

Epilogi

No fear, lauleskelee Lauri liiterissä yleisöjoukon edessä. Siellä ovat nuoret lupaukset ja menetetyt toivot yhtälailla samanvertaisena pomppimassa ilmaan. Toiset ovat jurnuttaneet aamulla pari tuntia maastopyörällä, osa pelannut pleikkarilla Alone in the dark ykköstä kolme tuntia. Muutama on kirjoittanut muotiblogia ja ehkä yksi muodikasta blogia. Sitten joukossa on se yksi tahvo, joka on huippu-urheilijan uralla. Vaikka iskä varoitti ja äiti kielsi.

Aamulla huippu-urheilijan uralainen herää ihan itse, juo lasin vettä, vetää tossut jalkaan, aivot narikkaan ja laputtaa tunnin tiestöä. Sitä perustyötä. 1/4 vauhdilla. Se on niin sanottu herättelyannos. Varmistetaan, että keho herää ja on valmis päivään. Ja muokkaahan se pidemmän aikavälin kuluessa kropan rakenteita. Kestävämmäksi, sitkeämmäksi, langanlaihaksi. Linnut visertelee jäisen maantienlaidan yllä, ohi ajava, hieman käymishäiriöinen selvästi Lapista tulossa oleva Mazda heittää kuravedet kylkeen ja vastatuuli kääntyy silloin kuin Erkki-Annelikin. "Hyvä, tehkää tämä helpommaksi, kastele toinenkin kylki", päkiäaskeltaja ajattelee. Kello on 6.54 toteaa Erkki-Anneli puolisen tuntia myöhemmin eteisen seinältä. "Oho, 6 minuuttia etuajassa", hän ajattelee ja tekee päälle 200 vatsalihasliikettä lenkkikenkien keskellä.

Sitten superterveellinen aamupala, ei kukaan sitä painosta syömään, kun perheessä kaikki syövät kaurapuuron mustikkakeitolla ilman sen kummempaa ajattelua. Tänä aamuna ruisleivän päälle on lisäksi jo edellisiltana keitettyä kananmunaa. Se syödään keltuaisineen. Joidenkin tutkimuksien mukaan se ei nostata huonoa kolesterolia, koska se on väärässä muodossa. Ja toisaalta noussut kolesteroli on jossain määrin todettu olevan yhteydessä testosteronin muodostumiseen. Ja kasvuhormoni se vasta onkin tarpeellista urheilevalle nuorelle!

"Hormooooneja!", huutaa iltasanomien otsikko, pikkusiskon tabletin ruudulla. Taas on yksi Tour de Skin voittaja kärynnyt syötyään (toisin kuin koko muu joukkue) kananlihaa, jossa oli liian paljon...hormoooneja! Huippu-urheilijan uralaista asia ei järkytä - hänhän vetää innostuneesti omaa linjaansa, puhtaat ruisjauhot vatsassa sulaen. Eikun Olympiakomitean, vai lajiliiton, vai valmentajan, vai seuran, vai vehkalahtelaisen? On noita linjoja. Ehkä Vattenfallin.

Ai niin, aamun tunnit alkavat kahdeksalta. Kouluun pitäisi mennä. Tasan 7.27 Erkki-Anneli hyppää rallatellen mankelin (toimitus huomauttaa: pyörän) selkään ja sinkuloi (toim. huom: yksivaihteinen) kiertotietä koululle reippaalla tahdilla. Kouluhan olisi tuossa kulman takana, mutta hyötyliikuntaa pitää saada. Suositeltu liikunta-annos innostuneelle nuorelle on 18-24h viikossa. Ja se tehdään. Tuosta noin vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti