28.1.11

Kaikki pelaa

"The programme should be formed to support the attendance of new orienteering nations, e.g. by being structured so that it is possible to take part in only part of the WOC. Also, all runners who completed a course should have a place in the result list of a final." Woc In Future 28.1.11.

Tarkoittaako tämä sitä, että maapaikkoja vähennetään (jolloin finaalikilpailijoiden määrä pidettäisiin suunnilleen samana, mutta finaaliin saataisiin lisää pikkumaita => katsotaan kuinka moni maa ilmoittaa kilpailijoita kisaan ja jaetaan osallistumispaikat tasan näiden kaikkien kesken) vai sitä että finaalipaikkoja lisätään siten, että kaikille ilmoittautuneille maille tilaa riittää? Lähtökohtaisesti kumpikin on huono vaihtoehto, sillä ensimmäinen vähentää merkittävästi finaalin tasoa ja jälkimmäinen kasvattaa sen ajallista pituutta, joka on ristiriidassa ainakin tv-tuotannon kanssa. Ainakin jos lähtökohta on se, että maapaikkoja tulisi kaikilla olla saman verran.

Nuo olivat provosoivia vaihtoehtoja. Todellinenhan tulee tietysti olemaan se, että maailmancupin (ainakin aiemmin näin oli) lailla jaetaan maat 1-2-3-luokkiin, joilla on maapaikkoja eri määrä. MM-kisoihin parhaiten menestyville maille 3 paikkaa, kakkosluokalle kaksi ja kolmosluokalle yksi + hallitsevat mestarit. Ja sitten faktaa: maita on mukana noin 40 ja jatkossa siis lisääntyvä määrä. Mitä tämä tekee finaalikilpailijoiden määrälle.. Ei sellainen 70-80 tietenkään liian suuri määrä kilpailuun ole, mutta MM-finaaliin se kyllä alkaa olla.

IOF (tai siis tarkemmin WIF-ryhmä) on kehittämässä lajia parantamalla pienten maiden asemaa MM-finaalikilpailuissa! Ja siinä mennään pitkälle metsään ja syvälle suohon.

Lajia kehitetään parantamalla lajikulttuuria pienissä maissa ja siihen ei MM-finaalin sija 63 paljoa tee vaikutusta.

"The intention is to raise the attraction of the World Championships for athletes, media and spectators, to broaden the participation and open up the Championships for new orienteering nations, and to strengthen the World Championships as the primary showcase for orienteering by positioning it for high quality TV coverage."

MM-kisat ovat jo avoimet - maapaikkoja on jaossa kaikille. Miksi henkilökohtaisia MM-finaaleja pitäisi avata enempää, onhan meillä jo viestikilpailu, jossa kaikki saavat loistaa, jos taso riittää.


"The WIF group proposes a WOC where every competition day is a medal day. The number of medal races is proposed to be extended from the current four to five or six."

Mennäänkö tässä kohta uinnin arvokisoihin, on pitkää ja lyhyttä allasta ja molemmissa kymmeniä eri lajeja? Mikä arvostus yhdellä mitskulla!?
Eikö konsepti sprintti-keskimatka-pitkämatka-viesti ole riittävä? Selkeästi eri elementit ja täysin ymmärrettävässä muodossa.

No eiväthän virkamiehet koskaan ole asioita halunneet yksinkertaisesti tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti