3.4.11

Aiming highs

My fast is faster than your fast. My better is better than your better.

Meanwhile in eastern Germany:

Siniset palkit kuvaavat androgeenien käyttöaikoja ja määriä. Alkuperäinen lähde Franke & Berendonk 1997, Clinical chemistry.

Meanwhile in Italy:


Tämä on siitä Pantani-tutkimuksesta. Kaikkihan sen muistaa. Mm:
Tim Noakes 2006, International Journal of Sports Science and Coaching.

Mitä tuo tarkoittaa. Sitä, että italialaisten pyöräilijöiden hematokriittiarvot käyttäytyvät epäluonnollisesti. Hematokriittiarvon pitäisi olla kohonneena lepokaudella, eikä rankan harjoittelun ja kilpailun aikana. On todennäköistä, että arvon kohoaminen johtuu kaikilla pyöräilijöillä samasta asiasta kuin Pantanillakin. Pantani tunnusti jälkikäteen käyttäneensä epoa. Tässä tutkimuksessa olleet pyöräilijät olivat mukana valtiorahoitteisen yliopiston harjoitusryhmässä. Mitä se kertoo pyöräilyn doping-kulttuurista?

Toimiiko epo? Kukapa ei haluaisi käyttää ainetta, jonka on nykyaikaisissa kokeissa todettu parantavan suorituskykyä jopa 50 prosenttia.. On selvää, että doping-aineita ei tutkita julkisesti paljoakaan, varsinkaan niiden toimimista huippu-urheilijoilla. Onhan se vähän kyseenalaista. Siis julkisesti!! Mutta hei, katsokaa urheilua telkkarista niin kyllähän se toimii.

Entäs sitten tämän touhun laajuus. Hyvän kuvan urheilusta antoi Balco-laboratorion tapaus. Balco ei ole mikään erityinen huippulaboratorio vaan aivan tavallinen tiettyjen lääkkeiden kehittelyyn erikoistunut laboratorio. He kehittivät design-steroidin, joka ei näkynyt doping-testeissä ja jota hyödynsi kourallinen yleisurheilijoita ja ties kuinka suuri joukku muita.

Täältä perspektiivi:
http://sports.espn.go.com/espn/news/story?id=3033682

Operaatio Raw Deal paljasti 56 vastaavaa laboratoriota! Kuinkahan moni niistä valmisti vastaavia testeissä näkymättömiä steroideja? THG-tapaus saatiin kiinni vihjeiden perusteella, muuten ei olisi osattu testata oikeita asioita.

Entäs aineiden alkuperämaa. Kiina. Ei takerruta vielä siihen sen enempää kuin katsotaan jotain tilastoja. Tarkastelkaa erityisesti kohta Weightlifting ja siihen sitten voi laittaa päälle mietintään seuraavan kuvan:


Kuuhun.

Jatketaan seuraavalla kerralla vaikka eposta. Voikohan eposta tehdä samaan tyyliin näkymätöntä versiota kuin steroideista. Steroidit ovat kuitenkin olleet laajan doping-tutkinnan alla jo 1970-luvun alusta, toisin kuin epo, joka on ollut tutkinnan alla kunnolla vasta reilun vuosikymmenen.

It's beyond our imagination. Where is your sport god now?

Jos Nike alkais valmistaa kondomeja, niillä olisi jo valmis slogan.

Just do it.

Haha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti