28.1.10

Gold Guns Girls

Kelejä pitelee edelleen ja ukot sen kuin väkisin vääntää harjoituksiaan. Näinä päivinä tosissaan harjoittelevat tunnistaa ruokapöydissä eriasteisista paleltumavammoista; tummista ja valkoisista viiruista kasvoissa, lohkeilevasta ihosta, punaisista nenistä. Joskus kyllä punaisista nenistä suunnistajat tunnistaa muutenkin. Onko muuten hienompaa tunnetta kuin se, kun sormiin ja varpaisiin alkaa pistelemään ampiaislauman lailla niiden hiljalleen sulaessa sisällä ulkoilun jälkeen? Varmaan on, mutta tuolloin ainakin tuntee elävänsä.

Miehet olivat ennen rautaa ja siksi sitä lenkkiä on väännettävä keleistä riippumatta. Mitäpä teki esimerkiksi Nurmi tammikuussa 1924? Aamuvoimistelu 40 minuuttia. Ei kävelyä, liian kylmä. Järki voittaa joskus. Vai tässäkö syy, miksi Paavo ei juossut vaikka 12.56 5 000 m. aikoja? Kolehmaisella lukisi varmaan sama 12 vuotta aiemmin, jos jostain näitä merkintöjä löytäisin. Nämä herrat eivät muuten harjoitelleet hiihtämällä.

Toista maata oli Iso-Hollo (mm. 5000m 14.18). Tammikuussa 1936 Iso-Hollo hiihti ahkerasti joka aamu. Sama mies oli muuten Alkon varastolla töissä, kuten muutama muukin kestävyysjuoksuhuippu. (En nyt tarkista asiaa muistiinpanoista, mutta Volmarin siellä muistelisin ainakin olleen.) Helmikuussa alkoi Iso-Hollollakin ajalle tyypillinen kävelyharjoittelu ja määrää & kertoja ja lyhyitä juoksupyrähdyksiä lisättiin maaliskuun loppuun asti. Jolloin alettiin harjoittelemaan kovaa. Muttaa siitä sitten vaikka maaliskuussa.

Palataan punaisiin neniin. Itse hankin sen sillä toisella tavalla tuossa eräs ilta. Saatoin olla ekaa kertaa reissussa tai sitten en. Ensin otettiin päivällinen joka oli menultaan meksikolainen. Suuta vähän poltteli, mutta tortillat olivat herkullisia. Luonnollisesti ruokajuomana meksikolaista vaaleaa olutta.

"Illallinen" noudatti kaavaa juustot ja viini. Viini oli Romaniasta. Late harvest Chardonnayta. Uskoisin, että tuo myöhäinen sadonkorjaus on varsin oleellinen pointsi sille pehmeän hedelmäiselle miedosti helmeilevälle maulle. Suoraan Mustanmeren rantamilta muuten oli tuo. Jälkipelit tarjosi Bar Play ja musiikki-iloittelut BePop.

Laitetaan tähän nyt vielä joku hikinen kesäkuva talvi-illan ratoksi.2 kommenttia:

  1. Eipä noi muutkaan tainnu tuolla kisoissa osua. Harmi ettei me osuttu ees rasteille.

    VastaaPoista
  2. Seuraatte tuossa ilmeisesti kuinka SS-joukot pöllyttelee valleja kaiken kaikkiaan 10:llä kudilla. Oli ne aikoja...

    VastaaPoista